Exkurzia Vojenský útvar - Nemecká

16.10.2016 12:48

   Naši starší spolužiaci si štvrtý školský  týždeň urobili spoznávacie výlety do rôznych kútov Slovenska, no a keďže počasie bolo naozaj nádherné, tak sme sa aj my na prvom stupni rozhodli, že zájdeme do neďalekej obce Nemecká a urobíme si malú exkurziu po Vojenskom útvare. Pravdaže sme sa vopred pekne nahlásili, pretože bez povolenia sa tam len tak hocikto nedostane.

   Prvý zážitok sme mali hneď cestou tam, pretože sme cestovali vlakom, v ktorom sa tak často nevozíme. Síce to bola len jedna zastávka, no aj to stálo zato!

   Po vystúpení z vlaku sme si urobili krátku prechádzku na útvar, kde nás už čakali páni vojaci v zelených uniformách, ale aj milá teta, ktorá hneď všetkým deťom porozdávala sladkosti J .

   Zamestnanci útvaru nám ukázali vojenskú techniku, ako napríklad samopaly, pištole, nepriestrelné vesty, či obušky, ktoré sme si smeli aj pochytať, či dokonca vyskúšať. Všetci sme z toho mali nesmiernu radosť, no najmä chlapci sa cítili ako ozajstní vojaci v armáde.

   Počas exkurzie sme dostali aj veľa zaujímavých odznakov s rôznymi znakmi a vlajkami.

V závere sme si poprezerali ťažkú vojenskú techniku, a to rôzne druhy tankov, obrnených transportérov a diel.

   Keďže na príchod vlaku sme čakali trošičku dlhšie, strávili sme ešte nejakú chvíľu na futbalovom ihrisku v Nemeckej, kde sme sa tiež poriadne vyšantili.

   Cesta vlakom do Brusna sa nám tiež páčila, no ešte viac nás potešil výborný obed v školskej jedálni a predstava pekného víkendu s rodinami.

 

Žiaci 1.,2. a 3.ročníka s pani učiteľkami

Fotogalériu nájdete TU